Ontdek de omgeving

Of u nu van sportieve activiteiten als fietsen of kano├źn houdt, of liever een stad of museum bezoekt: In de directe omgeving is veel te beleven.

Op deze pagina vindt u een greep uit de vele mogelijkheden!

Rondvaart op de Linge (6km)

Neem een rondvaart op de Linge en ontdek de Betuwe. De Betuwe is in alle jaargetijden mooi, maar onverslaanbaar in het voorjaar als de bloesem in bloei staat. Vanaf de schepen van Rederij Leerdam kunt u tijdens een rondvaart genieten van het prachtige uitzicht.

Kano├źn (5km)

Ontdek de betuwe vanaf het water! Een andere wereld, vol mooie vergezichten en verrassende landschappen. Stap in de kano en geniet van een wereld die voor de vastelander verborgen blijft.

Fietsen huren (3km)

Bent u op zoek naar een plek om fietsen te huren voor een prachtige fietstocht langs bijvoorbeeld de Linge? Dan bent u bij van Voorden Tweewielers in Beesd aan het juiste adres!

Gorinchem (16km)

Een wandeling door Gorinchem is een promenade door de historie. Wie door de straten en stegen van de binnenstad of over de vestingwallen loopt, ondergaat de sfeer van de koopmans- en garnizoensstad van weleer.

Nationaal Glasmuseum (6km)

Het museum is gevestigd in twee riante dijkvilla’s aan de Lingedijk en beschikt over een grote museumtuin. Er zijn wisselende tentoonstellingen te zien waarbij zowel experimenten door jonge hedendaagse kunstenaars getoond wordt, als de bloeiperiode van de glasfabriek.

Hofje van mevrouw van Aerden (6km)

Majestueus aan de Linge ligt het Hofje van Mevrouw van Aerden. Het prachtige gebouw herbergt een unieke collectie 17e eeuwse schilderijen.

Glasblazerij Leerdam (6km)

Van alle ambachten is glasblazen zeker de spectaculairste. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie zo te vormen, dat er iets moois ontstaat. De mooie locatie om dit oude ambacht te bewonderen, is de historische houtloods van de Glasblazerij Leerdam. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend uitzicht op het schouwspel dat zich op een paar meter afstand afspeelt.

Landgoed Mari├źnwaerdt (5km)

Ieder jaargetijde is er veel te beleven op Heerlijkheid Mari├źnwaerdt. Ontdek de natuur, lanen, bossen en akkers van het landgoed tijdens een wandeling of fietstocht. Proef de biologische landgoedproducten in de Landgoedwinkel en neem ze mee voor thuis. Geniet van puur, eerlijk eten in onze restaurants en van het buitenleven tijdens de Landgoedfair of de Kerstfair.

Italiaans restaurant Jammo Ja (3km)

Met Jammo Já introduceren Salvatore Gallo en Giovanna Di Lauro, de twee eigenaren, een Italiaanse beleving in de Betuwe. Ze brengen eenvoudige, betaalbare en gezonde gerechten uit de Napolitaanse keuken, naar de Voorstraat in Beesd.

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker (5km)

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ligt aan de rand van landgoed Heerlijkheid Mari├źnwaerdt. Ze bakken daar de lekkerste pannenkoeken van biologische ingredi├źnten.

Restaurant ÔÇÖt Veerhuys (6km)

Restaurant ’t Veerhuys is prachtig gelegen aan de Linge in Leerdam. Vanaf het deels overdekte terras heeft u uitzicht op de pittoreske haven en op de tuin van het historische Hofje van mevrouw Van Aerden.

Uilen- en dierenpark de Paay (3,5km)

Op zoek naar een bijzonder dierenpark? Dan moet je bij de Paay zijn. Een park van ongeveer een hectare groot en zoÔÇÖn 78 verschillende diersoorten. Alle diersoorten zijn gehuisvest op zeer korte afstand van de paden, waardoor je goed contact hebt met elk dier.

Geo-Fort (2,5km)

Hier staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Je gaat buiten en binnen het experiment aan met oude maar ook moderne geo-technieken. Je raakt gedesori├źnteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof, raakt gefascineerd door kaartschaal en projecties in de kazerne en nog veel meer!

Slot Loevestein (15km)

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit!